Αναζητώ, αναζητώ, αναζητώ, από τότε που θυμάμαι και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι να πεθάνω.
triantageo@gmail.com

Προβολή πλήρους προφίλ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1 - ΤΚ 69100 τηλ. & fax 25310 25649, 84912, 22122 & 6977321701
e-mail
adedyrodopi@yahoo.gr , htt://adedyrodopis.blogspot.com
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, 21/12/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 138
ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΚΟΙΝ.:
1. ΑΔΕΔΥ
2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση στη Βουλή για την αντισυνταγματική διαδικασία νομιμοποίησης του τεχνητά αυξημένου δημοσιονομικού ελλείμματος (άρθρο 10 του Ν. 3899/2010) και την έμμεσα προκληθείσα δυσφήμηση του Δημόσιου Τομέα και των Δημοσίων Υπαλλήλων»

Κύριε Παπαδημούλη,
εκ μέρους των Δημοσίων Υπαλλήλων του Νομού Ροδόπης και εκτιμώντας ότι εκφράζουμε το αίσθημα όλων των Λειτουργών στον Δημόσιο Τομέα, σας απευθύνουμε το παρόν υπόμνημα-ερώτημα προκειμένου να απαντηθεί από την Ελληνική Βουλή και όσους συγκεκριμένα αναφέρουμε.

Όπως είναι γνωστό, δεδομένου του νεοφιλελεύθερου πλαισίου στο οποίο βρισκόμαστε παγκοσμίως, πανευρωπαϊκώς αλλά και στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια αποδομείται συστηματικά ο Δημόσιος Τομέας και κατ’ επέκταση οι βασικοί συντελεστές του, οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όμως αυτά που εξελίσσονται τα τελευταία 2 χρόνια με επίκεντρο τη Χώρα μας, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής, ήθους και δεοντολογίας δεδομένου ότι υπάρχει ευθεία και γενικευμένη προσβολή κατά της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων που δυσφημούνται καθημερινά προκειμένου να αποδωθεί σ’ αυτούς η κύρια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της Χώρας μας.

Για να εξυπηρετηθεί ο απώτερος στόχος τους, δηλαδή η ακύρωση των κατακτήσεων του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, έπρεπε να επιτευχθεί πάση θυσία ο διττός στόχος:
α)αφενός η ευρωπαϊκή κρίση να ξεκινήσει από την κρίση δημοσίου χρέους και όχι από την χρεοκοπία ιδιωτικών τραπεζών (βλ. Ιρλανδία) και
β)αφετέρου να στοχοποιηθεί ο Δημόσιος Τομέας ως η πηγή όλων των δεινών.

Σ’ αυτόν τον προγραμματισμό η Ελλάδα προσφέρθηκε ως εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να καλυφθούν οι φούσκες των ευρωπαϊκών τραπεζών που τώρα μία-μία σκάνε. Επειδή λοιπόν προέκυψαν σοβαρά στοιχεία που αφενός συμπληρώνουν το «παζλ» του τι συνέβη και αφετέρου τεκμηριώνουν την ανωτέρω συμπαιγνία εις βάρος όχι μόνο του Δημοσίου και των υπαλλήλων του, αλλά και κατά της ίδιας της Χώρας μας, έχουμε χρέος να συνδράμουμε ώστε να αποκαλυφθεί σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Όπως είναι επίσης γνωστό τα Greek Statistics ταυτίστηκαν ως όρος με την απάτη, το κουκούλωμα, την παραπλάνηση, την αναξιοπιστία κλπ. Δεδομένης αυτής της κατάστασης που λέει ότι βρήκε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, διακήρυξε με κάθε στόμφο την οριστική τομή με το παρελθόν της παραποίησης των στοιχείων και το Μάρτιο του 2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3832/2010 «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.) Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής».

Σύμφωνα όμως με όσα καταγγέλθηκαν πριν λίγο καιρό από την κα Γεωργαντά και τον κ. Λογοθέτη, μέλος και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Γεωργίου φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 (για την ακρίβεια νομιμοποίησε το ήδη «προβλεπόμενο» μεγεθυμένο έλλειμμα) βάζοντας τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, πράγμα που όπως ισχυρίστηκαν οι ανωτέρω, αντίκειται στα διεθνή πρότυπα και ειδικά στα ευρωπαϊκά. Όπως ισχυρίστηκε η κα Γεωργαντά προσπαθούσαν με τεχνητό τρόπο να ξεπεράσουμε το έλλειμμα της Ιρλανδίας προκειμένου να μπούμε πρώτοι ως Χώρα στο μνημόνιο. Και έτσι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα ξεκινούσε από την κρίση Δημοσίου Χρέους και όχι από την Ιρλανδία όπου ήταν γνωστό σε όλους ότι εκεί χρεοκόπησαν οι Τράπεζες δηλ. ο ιδιωτικός τομέας και η θεοποιημένη Αγορά.

Για να ολοκληρωθεί όμως το σχέδιό τους έπρεπε να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό: η τυπική νομιμοποίηση του φουσκωμένου ελλείματος, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ισχύουσες διαδικασίες προκειμένου να γίνει αποδεκτό από την Eurostat!

Και εδώ αρχίζει η μέγιστη καταπάτηση και παραβίαση κάθε ουσιώδους νομιμότητας: αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να καταστήσουν συνένοχους στην συμπαιγνία τα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ψήφισαν στις 17 Δεκέμβρη 2010 τροποποίηση της Αρχής σε άσχετο Νόμο 3899/2010, άρθρο 10 σύμφωνα με το οποίο μετέτρεψαν την Ανεξάρτητη Αρχή από Συλλογικό Όργανο σε μονοπρόσωπο-μονομελές όργανο, δηλ. σε Αρχή ενός προσώπου, του Προέδρου της! Και με αυτόν τον πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό τρόπο εξασφαλίστηκε η ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση των στοιχείων !

Δυο μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2011, δημοσιεύτηκε μελέτη των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών (Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης αντίστοιχα) για το μισθολογικό κόστος του Δημόσιου Τομέα, βάσει της οποίας προκύπτουν ότι:
«Το μέγεθος της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συμβαδίζει με το αντίστοιχο μέγεθος των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών , ειδικά της Ε.Ε.»
«Η μισθολογική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ συμβαδίζει με την αντίστοιχη των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών (ειδικά της Ε.Ε.)»
«Η μέση αμοιβή των απασχολούμενων στο Δημόσιο Τομέα είναι χαμηλότερη με τα μέσα ευρωπαϊκά μεγέθη» και εν τέλει:

«Η ανάγνωση των παραπάνω συγκριτικών στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατή η ανάδειξη της μέσης αμοιβής και της συνολικής μισθολογικής δαπάνης ως των βασικών προβλημάτων στη λειτουργία του δημοσίου τομέα" (σελ. 62, Συμπεράσματα).

Στοχοποιώντας λοιπόν τον Δημόσιο Τομέα και τους υπαλλήλους του, επέβαλαν ραγδαίες περικοπές που ξεπερνούν και το 50% φορτώνοντας καταρχήν σ’ αυτούς το κόστος της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με «οδηγό» το γκέμισμα των εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών του Δημοσίου επέφεραν αντίστοιχο πλήγμα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Και εναλλάξ κουρεύουν μια τους από «δω» και μια τους από «κει» εργαζόμενους κατεβάζοντας τους όλους μαζί βήμα-βήμα σε βαλκανικά πλέον δεδομένα.
Ως εκ τούτου σύμφωνα με όσα εκθέσαμε παραπάνω καταρρίπτεται ο κατασκευασμένος μύθος ότι ο Δημόσιος Τομέας της Χώρας μας ευθύνεται για την σημερινή κρίση.

Η κατασκευή αυτή χτίστηκε και εκτελέστηκε, όπως αβίαστα προκύπτει, στο υψηλότερο επίπεδο της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, δηλαδή τον πρώην Πρωθυπουργό κ। Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την υποστήριξη ξένων κέντρων όπως ΔΝΤ, ΕΚΤ, τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και με την αμέριστη συναίνεση πλειάδας Υπουργών που συνυπογράφουν στην τροποποίηση του νόμου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δηλ. στο νόμο 3899/2010. Και δεν μιλάμε για «εσφαλμένη» πολιτική, όπως υποστηρίζουν οι όψιμοι μνηστήρες, αλλά ξεκάθαρα για προσχεδιασμένη, και εκτελεσμένη συμπαιγνία που τελικά οδήγησε σε υποθήκευση τη Χώρα μας και σε φτώχεια και απόγνωση το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.

Επιπλέον η Ελλάδα με τον στημένο αυτό τρόπο κατέστη αναξιόπιστη σε τέτοιο σημείο, ώστε να αποτελούμε παράδειγμα προς αποφυγή παγκοσμίως. Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν το «παράδειγμα» της Ελλάδας ως πρόσχημα, προκειμένου με τη σειρά τους να αποδομήσουν το αντίστοιχο κράτος τους, να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και να διαλύσουν βήμα-βήμα το κοινωνικό κράτος που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσε την ύψιστη κατάκτηση των ανεπτυγμένων κοινωνιών!

Κύριε Παπαδημούλη,
Σας ζητούμε, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Λαού, να καταθέσετε εκ μέρους μας όλα τα στοιχεία και τα ερωτήματα που προκύπτουν απ’ όσα σας εκθέτουμε παραπάνω και να προβείτε στις προβλεπόμενες ενέργειες προκειμένου να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

                                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓ ΑΔΕΔΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: