Αναζητώ, αναζητώ, αναζητώ, από τότε που θυμάμαι και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι να πεθάνω.
triantageo@gmail.com

Προβολή πλήρους προφίλ.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή – Κατάθεση ψυχής


Αγαπητοί συμπολίτες,
Στον βίο μου μιλώ, παρεμβαίνω και διεκδικώ πάντα δημόσια, ανοικτά και διάφανα και αυτό θα συνεχίσω να πράττω.

Ακριβώς πριν 2 χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, ο κ. Πεταλωτής (κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε), σε συγκέντρωση στην Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, μας παρουσίασε την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα, ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και επομένως υπάρχει αναγκαιότητα να γίνουν θυσίες. Στην τοποθέτησή μου είχα πει:
«Συμφωνώ ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, όμως για να πείσουμε τον Λαό ότι θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του, θα πρέπει να απαντήσουμε σε 2 βασικά ζητήματα:
1ον –Τι πολεμάμε; και
2ον – Τι θα γίνει μετά τον πόλεμο;
Πρώτα λοιπόν τι πολεμάμε:
Το ότι βρισκόμαστε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα είναι μύθος: είμαστε σε ένα φεουδαρχικό σύστημα με το Βασίλειο της Αθήνας και τα Τοπικά Φέουδα με τους εγκάθετους ξεπουλημένους! Αναξιοκρατία, παρασιτισμός, παρασκήνιο, σαπίλα! Αυτό είναι το σύστημά μας!
Τι είχαμε υποσχεθεί στον Λαό το 1981; Ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία. Σπάστε λοιπόν τον φεουδαρχισμό, φέρτε αυτά που είχαμε υποσχεθεί και τότε ο Λαός θα πει: Εφόσον θα αλλάξει η Χώρα προς όφελός μας και προς όφελος των επόμενων γενιών αποδεχόμαστε να κάνουμε θυσίες.
Μετά λοιπόν τον πόλεμο δεν θα υπάρχουν το υφιστάμενο παρασιτικό σύστημα με τα γνωστά λαμόγια, αλλά θα υπάρχει δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες για όλους, δηλαδή μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα και αυτό θα είναι το «μέρισμα» του κάθε πολίτη για τις θυσίες που θα έχει συνεισφέρει».

Όταν ο Λαός βλέπει ότι πασχίζεις να αλλάξεις τη Χώρα προς όφελός του, τότε εκείνος ανταποκρίνεται γιατί τον εμπνέεις και συστρατεύεται στον κοινό σκοπό. Και έτσι όταν κερδίσεις την ουσιαστική και ειλικρινή εμπιστοσύνη του και πάρει την υπόθεση στα χέρια του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει αυτός ο Λαός!

Τι έκαναν αυτοί στην πράξη; Υποδαύλισαν το «όλοι εναντίον όλων» γιατί εν τέλει αυτό που τους εξυπηρετούσε ήταν να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους, φορτώνοντάς τους την κύρια ευθύνη για την χρεοκοπία της Χώρας (εξ ού και το «μαζί τα φάγαμε»). Έτσι προσπάθησαν να προστατεύσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα να διατηρήσουν το υφιστάμενο παρασιτικό σύστημα συμφερόντων.

Αντί να ενώσουν τον Λαό σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, αυτοί επέλεξαν να τον διασπάσουν, να τον διαχωρίσουν, να τον διαλύσουν εγκληματώντας εις βάρος του γιατί έτσι διακυβεύουν την υπόσταση της Χώρας μας! Όλοι το ξέρουμε από την Ιστορία μας ότι όταν σε δύσκολες στιγμές ενωθήκαμε, δεν υπήρχε καμία δύναμη να μας υπερνικήσει! Ποιος θα το πίστευε όμως, ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή αντί να ενωθούμε θα μας δίχαζαν;
Αυτή είναι η κύρια αιτία που παρακολουθούμε όλοι «παγωμένοι» τις τραγικές εξελίξεις στη Χώρα μας, αντί ο καθένας μας να κάνει τα πάντα από το μετερίζι του για τον κοινό σκοπό, δηλ. τη σωτηρία της Ελλάδας. Όλα τα άλλα, ότι σώσανε τη Χώρα από την χρεοκοπία, από την πείνα και την εξαθλίωση είναι φθηνοί αποπροσανατολισμοί! Οι ίδιοι που κυβερνούν 40 χρόνια, είναι και αυτοί που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα και με περισσή υποκρισία θέλουν να μας ξεγελάσουν για άλλη μια φορά.

Μέσω του ΠΑΣΟΚ επιχειρήθηκε να εκφραστεί ένα ευρύτερο λαϊκό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό κίνημα για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για την ανεξαρτησία της, την εθνική κυριαρχία της, για την θεμελίωση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών, για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη. Τέσσερις δεκαετίες μετά και το κίνημα όχι μόνο εκφυλίστηκε, όχι μόνο μεταλλάχθηκε, αλλά εκ του αποτελέσματος απέτυχε το όλο ιστορικό εγχείρημα αφού σήμερα διακυβεύβονται βασικά ζητήματα όπως η εθνική μας κυριαρχία και η ανεξαρτησία. Οι γνήσιοι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού ( Ν.Δ. ) εγκατέλειψαν το μισοβυθισμένο «καράβι» τον Οκτώβρη του 2009 και οι σοσιαλ-φιλελεύθεροι το βούλιαξαν! Όλοι αυτοί, που δήθεν εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να αισχύνονται για την υποθήκευση της Χώρας και των μελλοντικών γενιών και πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα στον ελληνικό λαό.

Πίστευα, και θα πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων, της κοινωνίας και των λαών που θα βασίζεται σε μια νέα παναθρώπινη συλλογική συνείδηση, στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά.
Διότι αν καπιταλισμός είναι να μπορείς να στοιχηματίζεις και να κερδοσκοπείς στην πτώχευση ενός λαού και τη δυστυχία των ανθρώπων, τότε νομίζω ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί εάν πιστεύουμε ότι αξίζουμε να ζούμε σε ανθρώπινη κοινωνία και όχι σε μια ζούγκλα αγορών!

Γι αυτό τάσσομαι ξεκάθαρα σε έναν διαρκή αγώνα για την ανατροπή του υφιστάμενου παρασιτικού πολιτικού και κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των προπαγανδιστικών εργαλείων τους που οδήγησαν και επιμένουν να ολοκληρώσουν την διάλυση της Χώρας μας. Το διακύβευμα είναι να ενώσουμε τον Λαό, να συγκροτήσουμε ένα νέο γνήσιο λαϊκό κίνημα που θα ξαναγεννήσει την προοπτική και την ελπίδα για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ανεξάρτητη και ανθρώπινη Χώρα όπου ο κυρίαρχος Λαός θα ορίζει τις τύχες του! Καταθέτω την ψυχή μου για τον σκοπό αυτό, όπως εξάλλου πράττω σε όλη μου τη ζωή!

Για όλους αυτούς τους λόγους θέτω υποψηφιότητα στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές με την Ενωτική Κίνηση των Κοτζιά, Κουρουμπλή, Μητρόπουλου στον συνδυασμό που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον Μανώλη Γλέζο, την Σοφία Σακοράφα και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς και της Οικολογίας και με ονομασία «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ».

Σύντροφοι, καλή αντάμωση στον αγώνα

5 σχόλια:

lagolpi είπε...

Καλή επιτυχία από καρδιάς!

ΧΑΡΗΣ είπε...

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο φιλέ Γιώργο.

Αλέξανδρος Τσαπέκος είπε...

Εχεις την στήριξή μου. ΠΡΟΧΏΡΑ. Αλέξανδρος Τσαπέκος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο σου εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί είσαι από αυτούς που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Παπαδιόχος Γιώργος.

mstathopoul είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ!

ΠΡΟΧΩΡΑ!!!