Αναζητώ, αναζητώ, αναζητώ, από τότε που θυμάμαι και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι να πεθάνω.
triantageo@gmail.com

Προβολή πλήρους προφίλ.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι μαζί τα φάγαμε κ. Παπανδρέου;

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εκφράζοντας το αίσθημα των Δημοσίων υπαλλήλων σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση μας για τις αδικίες που συντελούνται διαχρονικά εις βάρος μας και συνεχίζονται δυστυχώς και επί των ημερών σας.
Η ΑΔΕΔΥ και συλλογικά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι απαιτούν την πολιτική βούληση που θα οδηγήσει στις τομές εκείνες που χρειάζονται για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ισονομίας.
Η Δημόσια Διοίκηση χρησιμοποιήθηκε ως λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης και του αντίστοιχου κόμματος.
Αναξιοκρατία, βόλεμα υμετέρων, εξυπηρετήσεις μόνο ιδιοτελών συμφερόντων, αδιαφάνεια, πολυνομοθεσία, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, διαφθορά σε όλα τα επίπεδα με αποκορύφωμα τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, για τα οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει το σθένος από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί και οι συνένοχοί τους!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε πρόσφατη ομιλία σας είπατε «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού». Όταν ο κ. Πάγκαλος δηλώνει «Όλοι μαζί τα φάγαμε» ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Μετά από 37 χρόνια ειρηνικής δημοκρατίας με πακτωλούς δισεκατομμυρίων από την Ε.Ε., τα γνωστά πακέτα, με άγρια εκμετάλευση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, με συνεχή προγράμματα λιτότητας και μετά από όλα αυτά έρχεστε σήμερα και μας λέτε ότι σώσατε την χώρα από τη χρεωκοπία; Αφού καταστρέψατε τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, έρχεστε σήμερα να τη σώσετε; Και μετά από αυτό τολμάτε να λέτε, διά του αντιπροέδρου σας, ότι «Όλοι μαζί τα φάγαμε»;
Όταν δεν μας λέτε «Που πήγαν τα λεφτά» των ασφαλιστικών μας ταμείων, και οι πακτωλοί των πακέτων στήριξης, όταν συνεχίζετε να δανείζετε τις τράπεζες χωρίς να δίνουν ούτε σέντς για τη σωτηρία της χώρας (που οι ίδιες την χρεωκόπησαν), όταν δεν μας δείνετε έμπρακτα παραδείγματα για το πως θα πολεμήσετε το υφιστάμενο παρασιτικό σύστημα, κυρίαρχο μέρος του οποίου είναι το πολιτικό σύστημα, όταν θίγετε συνεχώς και κατ’ αποκλειστικότητα τους εργαζόμενους και όταν δεν δίνετε προοπτική στο τι θα γίνει μετά τον «πόλεμο» για αυτούς, όταν μερικούς μήνες πριν για να υφαρπάξετε την εξουσία δίνατε παραπλανητικές υποσχέσεις ότι θα επιμεριστούν δίκαια τα βάρη, όταν εξακολουθούν και επικρατούν οι γνωστοί άχρηστοι του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Από το «Λεφτά υπάρχουν» πήγαμε στο «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Από το «Που πήγαν τα λεφτά» φτάσαμε στο «Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι βούλιαξαν τη χώρα». Η στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και γενικότερα του Δημόσιου Τομέα, άλλα και ότι Δημοσίου είναι προφανής και συστηματικά ενορχηστρωμένη. Εκτός από τον Πάγκαλο και ο Δασκαλόπουλος είπε το αμίμητο «Στην Ελλάδα δεν βούλιαξε ο ιδιωτικός τομέας, αλλά ο δημόσιος τομέας βούλιαξε το κράτος». Ποιος ιδιωτικός τομέας, ο υφιστάμενος παρασιτικός; Που κοινωνικοποιεί τα χρέη του, και ιδιωτικοποιεί τις επιχορηγήσεις, τις επιδοτήσεις για εκσυχρονισμό και τα «μετατρέπει» σε κέρδη;
Εάν είχαμε μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, δεν θα είχαμε φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο καυσίμων, καρτέλ φαρμακευτικών εταιρειών, καρτέλ μέσων ενημέρωσης, καρτέλ εμπορίου, καρτέλ προμηθειών, όπλων κ.α. Όλους αυτούς τους πόρους, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ. Είναι το γνωστό πελατειακό σύστημα που κατατρέχει όλη τη νεώτερη ελληνική Ιστορία. Ποιος λοιπόν βούλιαξε το κράτος;
Αυτοί όλοι που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση γιατί μέσα από την ανοργανωσιά, την γραφειοκρατία, την πολυνομοθεσία, την πολυπλοκότητα ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΒΓΑΖΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ
Σε πρόσφατη ομιλία σας είπατε επίσης ότι «Για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, και όχι σε δάνειες δυνάμεις, πρέπει να επενδύσουμε σε ό,τι καλύτερο έχουμε: στον άνθρωπο». Όλοι αυτοί που δεν θέλουν μορφωμένους Δημόσιους Υπαλλήλους γιατί θα τους ελέγχουν και θα αποτρέπουν τις λαμογιές τους, είναι οι ίδιοι που θέλουν ένα λαό αμόρφωτο και ακαλιέργητο για να μπορούν να τον διαφεντεύουν χωρίς να φέρνει αντίσταση. Είναι οι ίδιοι, που σαν παράσιτα «δίδαξαν» στο λαό την παρασιτική ζωή και το βόλεμα.
Επενδύστε λοιπόν στο ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως επανειλλημένα έχετε υποσχεθεί, όπως εξάλλου γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες που πολλές φορές φέρνετε ως παράδειγμα (βλ. Σουηδία) και σταματήστε να στοχοποιείτε συλλήβδην όλους τους υπαλλήλους. Το μεγαλύτερο ποσοστό προσπαθεί και αγωνίζεται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, χωρίς καμιά ουσιαστική υποστήριξη, χωρίς οργάνωση, χωρίς τα απαραίτητα μέσα, χωρίς συντονισμό και έρχεστε να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα με τη ρομφαία της τιμωρίας; Με το μαστίγιο θα αλλάξετε τη Δημόσια Διοίκηση;

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης είναι μια υπόθεση που αφορά τον ελληνικό λαό, όχι μόνο για την εξυπηρέτησή του, αλλά πρωτίστως για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο έχει διασαλευτεί τις τελευταίες δεκαετίες με κύρια την ευθύνη του πολιτικού συστήματος.
Προϋπόθεση όμως για να πετύχει αυτή η γιγάντια και κρίσιμη μεταρρύθμιση είναι η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Και φυσικά η ξεκάθαρη πολιτική βούληση για τον απεγκλωβισμό και την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης από την εκάστοτε Κυβέρνηση και κόμμα που τη θεωρεί λάφυρο.
Και φυσικά το ξήλωμα όποιου επίορκου Δημοσίου Υπαλλήλου, που τόσα χρόνια «εκπαιδεύσατε» βάσει των ανάλογων πρακτικών σας του παρασιτικού πολιτικού συστήματος.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η αφαίμαξη του εισοδήματός μας, μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση και μας έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω. Πριν δυο χρόνια ελπίζαμε σ’ αυτά που διακηρύττατε οι πολιτικοί, δηλ. στη σύγκλιση των μισθών μας στο Μ.Ο. αυτών της Ευρωζώνης και αντί αυτού σήμερα αμφισβητούνται κατακτήσεις δεκαετιών πριν.
Το υφιστάμενο μισθολόγιο επίσης προϊόν ενός παρασιτικού συστήματος, όπου ο καθένας έπαιρνε και ένα επίδομα ανάλογα με τα «κονέ» του συνδικαλιστή με τον αρμόδιου Υπουργού, με αποτέλεσμα ο Συνδικαλισμός να χειραγωγείται και αφετέρου να δημιουργηθούν απίστευτες ανισότητες.
Για τους λόγους αυτούς το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζετε οφείλει να είναι δίκαιο για όλους και με ουσιαστικές αυξήσεις των χαμηλόμισθων που αποτελούν εξάλλου και την πλειοψηφία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε καλά η παραμεθόριος περιοχή μας ήταν αποκλεισμένη για πολλά χρόνια στην εσχατιά της χώρας. Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός, η οποία όπως σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη περισσότερο σ’ εμάς τους ακρίτες μας έδωσε μια νέα δυνατότητα να σπάσουμε την απομόνωσή μας. Μαθαίνουμε με λύπη μας λοιπόν ότι κι αυτή τη δυνατότητα θέλετε να την περιορίσετε βάζοντας διόδια, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο ειδικά για τους εργαζόμενους και μάλιστα για δρόμους που κόστισαν πολλαπλάσια από όσο έπρεπε.
Τέλος μαθαίνουμε ότι εξετάζετε την περικοπή του επιδόματος της παραμεθορίου. Όπως είναι γνωστό αυτό δόθηκε προκειμένου ως κίνητρο να προσελκύσει εργαζόμενους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να συγκρατήσει τους εδώ εργαζόμενους, γιατί οι τάσεις είναι σαφώς φυγόκεντρες. Επομένως το κίνητρο αυτό όχι μόνο πρέπει να περικοπεί, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί στα πλαίσια της διοικητικής αναδιάρθρωσης του Καλλικράτη προκειμένου να επανδρωθούν οι νέοι θεσμοί για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είπατε ότι δεν θα υπολογίσετε το πολιτικό κόστος προκειμένου να κάνετε τομές και να αλλάξετε την Ελλάδα.
Περιμένουμε, λαμβάνοντας υπόψη όσα παραπάνω σας εκθέτουμε, να μας πείσετε γι αυτή σας την πρόθεση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως αυτό που διακρίνουμε είναι η επικοινωνιακή αντιμετώπιση των πραγμάτων με πολλά λόγια και υποσχέσεις προς μια κατεύθυνση, αλλά πράξεις προς την αντίθετη: δηλ. ενάντια των εργαζομένων. Φαίνεται ότι για τα δεινά αυτής της χώρας, αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας φταίνε αποκλειστικά οι απλοί εργαζόμενοι. Όλοι οι άλλοι εξάλλου, πολιτικοί, επιχειρηματίες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εκδότες, μεγαλοεργολάβοι κλπ. έχουν αλλού τις «πατρίδες» τους: Στην Ελβετία με τα 600 δις, την Κύπρο και τα νησιά Κέϋμαν με τις off shore εταιρείες φαντάσματα και όπου αλλού τους βολεύει. «Το νόμιμο είναι και ηθικό»....
Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Ροδόπης
(Αυτό το υπόμνημα συντάχθηκε επ' ευκαιρίας της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ Γεωργίου Παπανδρέου στις 18-2-2011 στην Κομοτηνή)

9 σχόλια:

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Φίλε Γιώργο όλοι μαζί -όσοι μείνουμε- να έχουμε την σημαία της αυτοοργάνωσης ψηλά για να γίνει κίνημα ....

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Φίλε Γιώργη κρατάμε γερά την σημαία της αυτοοργάνωσής μας....

Τριαντάφυλλος είπε...

Γιώργο

Πολύ καλό το κείμενο!

Το θέμα είναι πλέον καθαρά κονωνικό. Αφού οι πολιτικοί όπως φαίνεται δεν θέλουν εξυγίανση του συστήματος αυτό θα γίνει μόνο εάν το απαιτήσει επιτακτικά η ίδια η κοινωνία, δηλαδή όλοι εμείς!
Τις λύσεις τις γνωρίζουμε, άμεση εφαρμογή "job description" για κάθε θέση, δραστικό περιορισμό ειδικοτήτων όπως διοιηκητικού, κατάργηση ειδικοτήτων όπως π.χ. οδηγοί κλπ κλπ

ΤΣΑΠΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Είναι ευτύχημα για το μέγα πλήθος των "ανύπαρκτων" συμπολιτών μας, που παθητικότατα πορεύονται σε τούτη τη ζωή και σε τούτη τη χώρα, να ακούγονται φωνές, όπως η δική σου. Αν και τώρα, που κρίνεται η αξιοπρέπεια του καθένα μας,που γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων στο όνομα του εύκολου συμψηφισμού των ευθυνών, όπου το δίκαιο "ξεχνιέται" στο βωμό της απλής λογιστικής,αν και τώρα δεν διαφανεί έστω κάποιο δείγμα αφύπνισης των "ανύπαρκτων" , λυπάμαι. Πραγματικά λυπάμαι!!!

xaris είπε...

Μπράβο Γιώργο για την ‘’Συλλογική Συνείδηση’’
Με εκφράζει απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό εκθεσιακό κείμενο. Έντονα διακριτή η συνδικαλιστική σκοπιμότητα και μόνο με την αρχή της φράσης "εκφράζοντας το αίσθημα των δημοσίων υπαλλήλων....." Άρα φίλε μου Γιώργο ΝΑΙ στη συλλογική συνείδηση, αλλά ΟΧΙ σ΄αυτήν με ντύμα συνδικαλισμού.
Ένα μεγάλο μέρος του κειμένου μου θυμίζει κάτι από "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται". Το θέμα δεν είναι να κάνομε πλέον "ανασκόπηση" αλλά να προτείνουμε!!!! Και η πρόταση "επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό" ακούγεται καλή σε εκθεσιακό επίπεδο, αλλά κρίνεται πλέον παρελθοντολογημένη σε πρακτκό και πραγματικό. Για σκέψου π.χ. την πρόταση "επένδυση στην απλοποίηση"!!!
Στο παρελθόν η πιο αρχέγονη μορφή Δημόσιας Διοίκησης δεν εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα που περιγράφεις. Μήπως τελικά η μεγάλη πτυχιοκρατία στο Δημόσιο είναι και λίγο συνυπεύθυνη εξ' αιτίας του γεγονότος ότι ήθελε να απολαύσει τη "θέα" των οικονομικών απολαβών των ρετιρέ του ιδιωτικού τομέα αλλά με μηδενικό ρίσκο, μηδενική επένδυση, 8ωρο και ελεύθερα 3ήμερα?
Όσο για την απομόνωση της παραμεθορίου και την έξοδό της στη λεωφόρο του πολιτισμού και της εξωστρέφειας διά της Εγνατίας, των διοδίων αυτής και του επιδόματος, αν μη τι άλλο το αφήνω ασχολίαστο, διότι μόνο περί συλλογικής συνείδησης δεν πρόκειται (εκτός κι΄αν ο όρος περικλείει και γεωγραφικούς ή ταξικούς περιορισμούς τους οποίους όμως δεν μνημονεύεις. Δηλαδή απλά, ποιά συλλογική συνείδηση επιτρέπει να υποχρεώνουμε σε εισφορά τον βιοπαλαιστή π.χ.της Λαμίας για επιδότηση του εισητήριου αστικής στην Αθήνα και του επιδόματος παραμεθορίου π.χ στην Κώ ή στη Ρόδο?

Φιλικά Thomas T

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος είπε...

Αγαπητέ Θώμά,
διακρίνω μια "βιασύνη" υποβάθμισης των όσων πραγματικών γεγονότων αναδεικνύουμε. Ας είναι... Ο καθείς με το εύρος του και την οπτική του... Επειδή όμως μιλάς για προτάσεις, αναρτώ ένα μήνυμά μου προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις 2 Αυγούστου 2010 με αρκετές νομίζω συγκεκριμένες προτάσεις... Το ζήτημα όμως είναι η σχετική πολιτική βούληση, η οποία όπως έχεις διαπιστώσει και εσύ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (σε αντίθεση με τα λεφτά...) ... Δες επίσης το κείμενό μου "Ζητείται Ελπίς" για το οποίο όπως αναφέρω με πήραν τηλ. από το γραφείο του Πρωθυπουργού...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο, μάλλον με παρεξήγησες. Δεν μηδενίζω και δεν υποβαθμίζω καμία σκέψη ή προσπάθεια αφύπνισης. Τουναντίον μάλιστα.
Τώρα αυτό το "Ο καθείς με το εύρος του και την οπτική του... " τι το 'θελες?
Την έννοια της οπτικής την καταλαβαίνω, την έννοια του εύρους όμως αρνούμαι να την αποδεχτώ γιατί θεωρώ πως μάλλον με προσβάλλεις.
Τα κείμενα τα διάβασα όλα αλλά δεν τα μελέτησα όλα. Η κριτική μου επικεντρώνεται στο κείμενο "μαζί τα φάγαμε" το οποίο και μελέτησα. Δεν διαφωνώ με όλα, τα πιο πολλά με βρίσκουν σύμφωνο, όμως πρέπει τουλάχιστον σε κάποια βασικά να συμφωνούμε. Η συλλογική συνείδηση φαντάζομαι πως δεν περικλείει την έννοια του συλλόγου-συνεταιρισμού, αλλά την ευρύτερη έννοια. (Οι συλλογικότητες χαρακτηρίζονται από τις προσπάθειες να μοιραστούν και να ασκήσουν δύναμη (πολιτική και κοινωνική) και να λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα τη συναίνεση σε ισότιμη βάση. Συλλογική είναι μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται τουλάχιστον ένα κοινό θέμα ή συμφέρον, ή συνεργάζεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο (α) για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.)
Επομένως σ΄αυτή τη "συλλογική" επικεντρώνω την όποια παρατήρηση-κριτική και όχι στην άλλη την οποία είμαι βέβαιος πως δεν εννοείς.
Η όποια παρατήρηση πηγάζει από κοινή ανησυχία, μη αμφισβήτηση του εύρους του καθενός και γνώμονα να καταδείξω κάτι που ίσως προσπέρασες άθελά σου ή ανέδειξες υπέρμετρα.
Άν κάτι τέτοιο σ' ενδιαφέρει, να συνεχίσω. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει!!!

Φιλικά Thomas T.

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος είπε...

Αγαπητέ Θωμά,
φυσικά και κάθε καλοπροαίρετη κριτική και αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι όχι απλά δεκτή, αλλά ζητούμενη!