Αναζητώ, αναζητώ, αναζητώ, από τότε που θυμάμαι και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι να πεθάνω.
triantageo@gmail.com

Προβολή πλήρους προφίλ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Είχα διαμηνύσει στον Παπανδρέου ότι θα έχει μία και μόνο ευκαιρία!

Ήδη από τον Απρίλιο του 2009, σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο, εγώ ο ερασιτέχνης που ούτε στοιχεία είχα για το έλλειμμα, ούτε είχα άμεση πληροφόρηση, είχα προβλέψει (όπως και πολλοί άλλοι που απλά σκέφτονται και αναλύουν) ότι ο Παπανδρέου θα έχει μία και μοναδική ευκαιρία για την αναγέννηση της Χώρας ! 

Αντί αυτού, προσέφερε τη Χώρα ως εξιλαστήριο θύμα προκειμένου αφενός για να καλυφθούν οι χρεοκοπημένες Τράπεζες σε όλη την Ευρώπη και αφετέρου για να αποτελέσει το έρεισμα για την εξαφάνιση του πολυέξοδου (για τα ιδιωτικά κεφάλαια) Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους !!!

Πολύ λυπάμαι που το λέω, αλλά είτε εξ αμελείας (και ανεπάρκειας) είτε εκ προθέσεως ο Παπανδρέου και όλοι οι υπουργοί και όλο το λοιπό κομματικό κατεστημένο που τους στηρίζει είναι εγκληματίες γιατί υποθήκευσαν το μέλλον της Χώρας και των επόμενων γενεών !!!

Γι αυτό δεν θα πρέπει να ασχολούνται με αρχηγίες, διαδοχές κλπ, αλλά να παραδωθούν μόνοι τους στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν τη συγχώρεση του ελληνικού λαού, ειδάλλως θα οδηγηθούν με βίαιο τρόπο από το λαϊκό κίνημα που θα ξεσπάσει το αμέσως επόμενο διάστημα !!!

Τελικά είχε δίκιο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε και πλέον δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που ήταν αρχικά.
 
Από την πλευρά μου ζητώ συγγνώμη γιατί είχα την ψευδαίσθηση ότι αυτό το κόμμα είναι σε θέση να αλλάξει την Ελλάδα και να την μετατρέψει σε μια σοσιαλδημοκρατική χώρα !!!

ΑΠΟ:Dialogue
ΠΡΟΣ:triantageo@yahoo.gr
Το μήνυμα επισημάνθηκε 9:39 π.μ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2009
Κύριο μέρος μηνύματος

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τις επισημάνσεις. Το μήνυμα διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η καθυστέρηση στην απάντηση μας οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Φιλικά, από το προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου

----- Original Message -----
From: triantageo@yahoo.gr
To: dialogue@politicalforum.gr
Sent: Friday, April 10, 2009 3:53 PM
Subject: Επικοινωνία με τους πολίτες

Αγαπητέ Πρόεδρε,
διάβασα την ομιλία σας στην παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Κοτζιά και ομολογώ ότι είναι πολύ εύστοχα όσα λέτε και ιδιαίτερα τα σχετικά με το κατεστημένο. 
"Μια ολιγαρχία, που ... κατάφερε να αιχμαλωτίσει και τους ίδιους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.", 

" Μέσα από την ιδεολογία... ένα πολύ ισχυρό χέρι ενός κατεστημένου, μιας νεοσυντηρητικής αντίληψης που υπάρχει από την Αμερική, μέχρι βεβαίως και στη χώρα μας και, συγκεκριμένα, στους εκπροσώπους αυτής της αντίληψης στην Ελλάδα, που είναι η σημερινή παράταξη που κυβερνά τη χώρα, αυτή της Νέας Δημοκρατίας.", 

"Είναι μια λογική, που κατάφερε να ελέγξει τους δημοκρατικούς θεσμούς, προωθώντας την ανισότητα στην κατανομή του οικονομικού πλούτου, των εισοδημάτων, την οικονομική ανισότητα, αλλά και την άνιση κατανομή της εξουσίας.". 

Αυτά ακριβώς έχω κι εγώ αντιληφθεί, από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Θέλω όμως να κάνω κάποιες επισημάνσεις που ίσως σας φανούν χρήσιμες.

1ον Στη χώρα μας εκτός του κυρίαρχου κατεστημένου, υφίσταται και ένας παράλληλος ιδιότυπος φεουδαρχισμός. Το "βασίλειο" της Αθήνας και τα "φέουδα" των πόλεων. Το «βασίλειο» λοιπόν έχει εγκαθιδρύσει φέουδα σε κάθε πόλη με απώτερο στόχο τον έλεγχο των τοπικών κοινωνιών. Οι διάφοροι τοπικοί εγκάθετοι φεουδάρχες, ως γνήσια προέκταση του «βασιλείου» και προσκυνητές του, έχουν αναλάβει, με τα ανάλογα ανταλλάγματα φυσικά, την παραπλάνηση, την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, οδηγώντας τους στην απονεύρωση και τη μη συμμετοχή τους, διασφαλίζοντας έτσι την μακροημέρευση του «βασιλείου».

2ον Δυστυχώς και εμείς ως ΠΑΣΟΚ εγκλωβιστήκαμε στο κυρίαρχο κατεστημένο, και στην πράξη υποταχθήκαμε.

3ον Μέχρι και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος της ελίτ του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί και είναι εγκλωβισμένο, καθώς και πολλά παρακλάδια του. Αποτέλεσμα: ο κανόνας είναι η επικράτηση των προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών και συμφερόντων.

4ον Η μέχρι σήμερα αποδοχή αυτής της κατάστασης, δηλ. η αποθέωση της ατομικότητας έχει οδηγήσει σε διασπασμένα ανθρωπάκια, σε διαλυμένη κοινωνία. Πάντοτε είχαμε έλλειμμα συλλογικής συνείδησης, όμως η ολιγαρχία κατάφερε να την εκμηδενίσει.

5ον Για όλους αυτούς τους λόγους όταν θα συγκροτήσετε τη νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να μην σκεφτείτε καθόλου τις αγκυλωτικές "ισορροπίες". Κάντε θαρραλέα αυτό που θεωρείτε το πιο σωστό και μη σκεφτείτε τίποτε άλλο. Βάλτε ανθρώπους καθαρούς και ανεξάρτητους από το κατεστημένο!
Κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Και ένα τελευταίο. Μόλις αναλάβετε και ορίσετε την κυβέρνηση, προτείνω το εξής:

Καλέστε όλους τους φορείς μαζί σε ένα ξενοδοχείο και να κάτσουν εκεί μέχρι να βρουν τις λύσεις. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Είναι ακραίο, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να πέσουν όλες οι μάσκες και η υποκρισία!Η όποια συμφωνία θα έχει τα εξής:

1. Πόσο θα συνεισφέρει ο καθένας για να ξεφύγουμε από την κρίση

2. Πόσο θα κερδίσει ο καθένας όταν ξεφύγουμε από την κρίση

3. Τι μοντέλο θα έχουμε και ποιος θα είναι ο ρόλος του καθενός-Αναγέννηση της Δημοκρατίας μας

Με την ψυχή μου σας εύχομαι καλή δύναμη και η Ανάσταση δεν θα αργήσει, αρκεί συνειδητά να αποφασίσουμε να σταυρωθούμε, δηλ. να θυσιαστούμε. ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

Γι αυτό ακριβώς σας στέλνω ένα ποίημά μου:

Οψόμεθα εις Φιλίππους, οψόμεθα συνάνθρωπε

Ω άνθρωπε στενάζεις, μα στέκεσαι βουβός…
Ω άνθρωπε δακρύζεις, μα είσαι παγερός…
Ω άνθρωπε συνθλίβεσαι, μα φαίνεσαι γερός…
Ω άνθρωπε φοβάσαι, μα δείχνεις δυνατός…

Το μέλλον αιωρείται, το σήμερα μετρά…
Το μαζικό ξεφτάει, το ατομικό νικά…
Η ελπίδα όλο χάνεται, νόημα στα θολά…
Η σκέψη αγκυλώνεται, η πράξη δε φτουρά…

Ω άνθρωπε απάνθρωπε, πως στέκεις σιωπηλός;
Πόσο μπορείς ακόμα, στη ψυχή να ’σαι σκληρός;
Όσο το φάντασμά σου κι αν το ξεγελάς,
το νοιώθεις, που ’ρχεται η μάχη σα φονιάς…

Ένα μονάχα μένει, τότε να σκεφτείς,
να δώσεις τον αγώνα σου, να ξαναγεννηθείς,
αλλιώς χωρίς απάντηση, να εξαφανιστείς!

Οψόμεθα εις Φιλίππους, οψόμεθα εις γη ανθρωπινή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: